Familie søges af journalist fra Politiken

Hvordan bliver jeg til den, jeg gerne vil være?

Det er det spørgsmål, jeg gerne vil sætte fokus på i et fortællende, journalistisk projekt i Politiken. Jeg vil gerne fortælle historien om, hvordan et barn eller en ung transperson oplever sig selv i samspil med sine omgivelser – forældre, søskende, bedsteforældre, skolelærere for eksempel.

Indtil for et par år siden var det ikke muligt for børn og unge at komme i medicinsk behandling frem mod kønsskifte. Det er det i dag. Opmærksomheden i offentligheden har været stor – især i forhold til det at komme i behandling.

Jeg vil gerne fortælle en anden side af historien: Jeg vil gerne skrive om hverdagen, som den opleves i en familie med en helt ung transperson. Som mennesker bliver vi til dem, vi er, i samspil med hinanden. Hvordan vænner man sig selv til sin nye identitet i det øjeblik, man slår en streg i sandet og skifter navn og køn? Hvordan oplever de nærmeste skiftet? Hvor opstår glæden og udfordringen især på nye måder? Hvad stiller man op med de oplevelser og erfaringer, ja, det liv, man har levet forud? Hvordan er det at møde de andres blik? Hvordan tackler barn og forældre mødet med de andre? Hvor overbærende magter man at være overfor andre, der kan glemme, at barnet har skiftet køn? Hvordan går man selv til den opgave som forældre?

Jeg leder efter en familie, hvor forældre og en helt ung transperson har lyst til at fortælle om den proces, og som synes, det er meningsfuldt at være med til at fortælle om den nye hverdag, man står i.

Om mig selv kan jeg kort fortælle, at jeg hedder Elisabeth Astrup og er journalist på Politikens indlandsredaktion. Her skriver jeg om identitet, tro, etik, værdier, hverdagsdilemmaer – alt det, der kredser om det at være menneske på et eksistentielt niveau. Jeg har arbejdet på Politiken de seneste 14 år, og gennem de seneste tre år har jeg haft fokus på det eksistentielle stof. Jeg har for nylig fået Politikens Edvard-pris for mit arbejde med netop dette stofområde og har stor erfaring i at skrive om det, der gør os sårbare. Mit arbejde er at tale med almindelige mennesker om livet, som vi oplever det, og om de udfordringer, det byder os. De personer, jeg interviewer, har altid mulighed for at læse med på det, jeg skriver, så jeg er sikker på, at de kan stå inde for det, der kommer i avisen. Den tillid er afgørende, hvis mit arbejde skal lykkes og blive troværdigt, værdigt og nærværende.

Jeg vil gerne fortælle mere om projektet, hvis nogen overvejer, om det kunne være meningsfuldt at deltage i.

Jeg kan træffes på telefon: 33 47 13 77 eller på mail: elisabeth.astrup@pol.dk

Gode hilsener,

Elisabeth Astrup,

Journalist på Politiken