Juridisk kønsskifte

FSTB arbejder for at give transkønnede børn og unge mulighed for juridisk kønsskifte.  Det indebærer, at transkønnede børn og unge får mulighed for at få ændret det sidste ciffer i cpr.nummeret

Det gør vi fordi:

Transkønnede børn og unge oplever ofte akavede og måske ligefrem ydmygende situationer, fordi deres cpr.nr. ikke svarer til deres udseende. Det kan være i skolen, på biblioteket, i paskontrollen eller på fritidsjobbet. Det kan betyde, at transkønnede børn og unge får dårlige oplevelser i skolen og undgår biblioteket, paskontrollen eller fritidsjobbet og derved enten mister friheden til at leve som det køn, der svarer til deres identitet, eller kommer til at stå udenfor fællesskabet. Derfor vil transkønnede børn og unge få et bedre liv, hvis aldersgrænsen om 18 år for juridisk kønsskifte ophæves.

I Norge og på Malta har transkønnede børn og unge allerede mulighed for at få juridisk kønsskifte.

Det gør vi ved at:

Skriftlig henvendelse til ministre

FSTB har skrevet og koordineret en fællesskrivelse sammen med LGBT Danmark, Sabaah, Amnesty, Transpolitisk Forum og Intersex Danmark. I skrivelsen opfordrer vi til en lovændring som vil gøre det muligt for transkønnede børn og unge under 18 år at få juridisk kønsskifte. Skrivelsen er sendt til økonomi-og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll, sundhedsminister Ellen Trane Nørby samt lLigestillingsminister og minister for nordisk samarbejde Karen Ellemann.

Skrivelsen: brev til ministrene angående juridisk kønsskifte for børn og unge under 18 år

Svaret fra Karen Ellemann er her: Svar på henvendelse vedr. juridisk kønsskifte for transkønnede mindrerårige

Debat på Folkemødet 2018

I FSTB arbejder på på en debat om juridisk kønsskifte for børn og unge under 18 år på Folkemødet 2018.

Debat til Copenhagen Pride 2017

I august 2017 afholdt FSTB en debat om muligheden for juridisk kønsskifte for børn og unge under 18 år i forbindelse med Copenhagen Pride. Den kan ses her.