Bachelorprojekt om Transkønnede Børn

Vi er to journaliststuderende, Klaus og Emil, som netop har færdiggjort vores praktik hos hhv. DR P3 og produktionsselskabet Mastiff.

Nu skal vi det næste halve år i gang med vores bachelorprojekt.

I den forbindelse leder vi efter en familie med et transkønnet barn i alderen 10-18 år (yngre kan også gøre det), som snarligt skal til en udredning eller øvrig behandling, og som har lyst til at medvirke i enten en tv-dokumentar eller radio-dokumentar.

Både i Danmark, Sverige og Norge sker der i øjeblikket en voldsom stigning af unge under 18 år, som henvender sig til bla. Sexologisk Klinik for at få en udredning. Men fokus har indtil videre i høj grad været på transkønnede voksne. Det vil vi gerne lave om på, fordi tranformationen hos børn er ligeså vigtig, hvis ikke endnu vigtigere.

Vi kunne godt tænke os at finde ud af, hvordan det er at leve som transkønnet barn i et Danmark, hvor de stereotype kønsopfattelser ændres. Hvordan føles det for barnet ikke at kunne identificere sig med sit tildelte køn, og hvordan forholder forældrene sig til det.

Vi er klar over, at emnet kan vække stærke følelser hos folk, hvorfor vi også vil gå til det med nysgerrighed, respekt og anderkendelse. Det er vigtigt for os, at I bliver ligeså tilfredse med produktet, som vi gør, hvorfor vi giver jeg muligheden for at se/høre det igennem.

Samtidig skal det nævnes, at projektet udelukkende bruges til internt brug, da det er en bacheloropgave, medmindre vi aftaler andet.

Hvis I har nogle spørgsmål eller opklaringer, kan I altid tage kontakt, så tager vi en uforpligtende snak om tingene.

Kærlig hilsen
Emil Holm Andresen & Klaus Heisterberg

Tlf: Klaus: 21929192
Mail Klaus: klausheisterberg@gmail.com