Forældre søges til interview med speciale studerende

Kære FSTB,

Jeg skriver speciale i kønsstudier ved Göteborgs Universitet, om selvmordsforebyggelse for transkønnede børn og unge i Danmark. I den forbindelse vil jeg gerne interviewe to voksne medlemmer af FSTB. Spørgsmålene vil omhandle mistrivsel blandt transkønnede børn og unge, med særligt fokus på selvskadende adfærd, selvmordstanker og forebyggelse af disse. Jeg er interesseret i at snakke med både medlemmer som har erfaring med deres egne børns mistrivsel, og medlemmer som ønsker at repræsentere FSTB.

Lidt info om interviewene:

  • Interviewene kan foregå telefonisk eller hvor end det passer dem som har lyst til at blive interviewet, jeg tager gerne rundt omkring i landet.
  • Interviewene bliver anonymiseret, og man kan til hver en tid trække sit samtykke tilbage, ændre i sine udtagelser mm. indtil afleveringen af specialet i slutningen af Maj 2020, herefter kan jeg desværre ikke redigere yderligere.
  • Jeg kommer til at have nogle spørgsmål klar, men hvis man har noget man gerne vil dele er man selvfølgelig velkommen til at fortælle mig om det man personligt synes er vigtigt eller underbelyst.
  • Hvis man ønsker det sender jeg gerne spørgsmålene i forvejen. 
  • Interviewene vil foregå frem til d. 30. Marts 2020
  • Interviewene vil blive optaget og transskriberet. Optagelserne vil ikke deles med andre parter, og vil slettes efter endt transskribering.

Jeg kan desværre ikke kompensere FSTBs medlemmer for deres tid, men håber på at mit speciale kan bidrage til mere viden om, og forhåbentligt forbedring af, transkønnede børn og unges forhold i Danmark.

Lidt om mig og baggrunden for mit projekt:

Jeg hedder Laura Goret og er bosat i København mens jeg skriver speciale. Fagligt er mine primære interesser suicidologi (viden om selvmord og selvmordsforebyggelse) og queer studier. I sommeren og efteråret 2019 var jeg i praktik hos NGO’en Mermaids som policy and engagement intern. Her fik jeg et indblik i den modstand og hetz, som transkønnede unge og børn især møder. Konteksten var England, Wales og Skotland, men Danmark får mere og mere øjnene op for at transkønnede børn eksisterer, på godt og ondt. Jeg håber derfor at mit speciale kan bidrage til det call-for-action som flere danske NGO’er og aktivister står bag for anderkendelse, hjælp og støtte til transkønnede børn i Danmark.

Spørgsmål og svar bedes sendes til gusgorela@student.gu.se

Mvh.

Laura Goret