Politik

FSTB arbejder politisk for at forbedre levevilkårene for transkønnede børn og unge.
Vi arbejder for

  • Mulighed for juridisk kønsskifte for børn og unge under 18 år
  • Lettere og nemmere adgang til anerkendende rådgivning og behandling
  • Mere information til forældre og fagpersoner samt bedre støtte til transkønnede børn og unge i hverdagen

Det gør vi, fordi det er vigtigt for børn og unge, de anerkendes i forhold til deres kønsidentitet, fordi transkønnede børn og unge har brug for hjælp til at bremse deres pubertet inden deres krop udvikler sig i en retning, som de ikke ønsker og fordi der er behov for viden til både forældre og fagpersoner samt mange praktiske udfordringer i hverdagen for transkønnede børn og unge.
FSTB samarbejder på det politiske felt med organisationer som Amnesty, LGBT-Danmark og Transpolitisk Forum. FSTB har dialog med politikere, embedsfolk og behandlingssteder og afholder debatarrangementer.
Debatarrangementer om hormonblokkere og juridisk kønsskifte                    FSTB afholdt debatarrangementer om hormonblokkere og om mulighed for juridisk kønsskifte til børn og unge under 18 år fredag d. 18. august 2017 i forbindelse med Copenhagen Pride. Begge debatarrangementer var velbesøgte og med gode dialoger.    Debatten om hormonblokkere kan ses her.                                                                        Debatten om juridisk kønsskifte til børn og unge under 18 år kan ses her.